Koken met Folk
Samen koken, samenwerken, cultuur, burgerschap en nog een aantal onderwerpen staan centraal in de koken met Folk lessen.
Koken met Folk bevat lesdoelen en activiteiten gekoppeld aan de genoemde onderwerpen. De onderwerpen komen uit de kerndoelen van SLO en het Besluit vernieuwde kerndoelen WPO. Hierin hebben wij de belangrijkste onderwerpen gehaald die volgens ons van belang zijn en mooi geïntegreerd kunnen worden in onze lessen.
Samen met de school kiezen we een aantal thema's uit die tijdens de les behandeld worden. De lesactiviteiten worden aangepast op basis van de leeftijd, met eenvoudige opdrachten voor jongere kinderen en complexiteit en verantwoordelijkheid voor oudere leerlingen.

Onderbouw
Groep 1 - 2
Gericht op ontdekken, basistaken en leren samenwerken. Hierbij staat speelse kennismaking met koken en voedsel centraal, waarbij basisvaardigheden zoals tellen, proeven en communiceren worden ontwikkeld.
Middenbouw
Groep 3 - 5
Leerlingen beginnen meer verantwoordelijkheid te nemen, krijgen wat meer reken- en leesvaardigheden toegewezen en ontdekken culturele en ecologische aspecten van voedsel.


Bovenbouw
Groep 6 -8
Er wordt meer nadruk gelegd op zelfstandigheid, kritisch nadenken over milieu- en culturele kwesties en het ontwikkelen van een dieper begrip van samenwerking, creativiteit en verantwoordelijkheid binnen een kookcontext.
Deze opbouw helpt kinderen niet alleen bij het leren koken, maar ook bij het ontwikkelen van belangrijke levensvaardigheden zoals samenwerking, respect voor anderen en bewustwording van hun ecologische voetafdruk. Download hier de folder van Koken met Folk.​​​